Ochii sunt doar oglinda sufletului? În iridologie, ei reflectă starea întregului organism şi îţi pot arăta ce probleme de sănătate ai.
Irisul fiecăruia dintre noi este unic, ca o amprentă personală. Alcătuit din fibre dese şi fine, dispuse sub formă de raze, el are o „urzeală” şi un colorit care ajută la depistarea unor dezechilibre în organism. Acest lucru este posibil pentru că atât afecţiunile fizice, cât şi cele psihice sunt înregistrate de creier. De la creier, informaţiile ajung la ochi, prin intermediul nervului optic. Ochiul drept este harta părţii drepte a corpului, iar stângul, a părţii stângi.
Irisul, analizat pe computer
Printr-o simplă examinare a irisului, afli dacă suferi de boli sau dacă eşti predispus anumitor afecţiuni. Acesta este scanat cu ajutorul unui dispozitiv, iar datele obţinute se interpretează pe computer, cu ajutorul unui program special. Iridologii împart irisul în cadranele unui ceas, pe care fiecare oră reprezintă un organ. Zona orei 12 corespunde creierului, iar cea a orei 2, capului. Următoarele cadrane corespund, pe rând, rinichilor, intestinului şi stomacului. Ora 7 corespunde ficatului, ora 9, inimii, iar ora 10, urechii. Decolorările sau culorile accentuate, punctele negre şi golurile din cadrane semnalează dezechilibre la nivelul organului respectiv. Aceste modificări pot evolua în timp, oferind medicului indicii despre stadiile afecţiunii.
„Vede” bolile din timp
Citirea irisului nu pune şi un diagnostic final. Ea oferă informaţii despre starea de funcţionare a organelor interne, cum ar fi un organ leneş sau unul hiperactiv, o inflamaţie, o toxicitate sau alte condiţii ce duc la boli. Unul dintre avantajele iridologiei este că poate semnala dezechilibrele la nivelul organelor înainte ca simptomele să se manifeste. Astfel, persoana care face această analiză poate evita suferinţa şi costurile asociate