Dacă masa-i cenuşie, iar aspectul nu-i un fleac, gospodina iscusită face dulciuri cu dovleac. Articol realizat în colaborare cu „Click! Poftă bună!“.
Chec cu stafide şi dovleac
Timp de preparare: 105 minute
Dificultate: mică
Număr de porţii: 8
Ingrediente
200 g miez de dovleac copt
180 g făină
60 g unt topit
3 ouă
170 g zahăr
2 linguriţe esenţă de vanilie
2 linguriţe praf de copt
1 praf de sare
100 g stafide
unt pentru uns tava
1 lingură pesmet pentru tapetat tava
Preparare
1 Iei o felie de dovleac şi ţii la cuptor până când miezul se înmoaie. Cântăreşti 200 de grame de miez,
îl pui într-o farfurie şi-l zdrobeşti bine. În caz că este uscat, adaugi puţin lapte, pentru că trebuie să fie cremos.
2 Mixezi ouăle cu zahărul şi un praf de sare până îşi dublează volumul, adaugi untul topit, esenţa de vanilie, făina amestecată cu praful de copt, piureul de dovleac, stafidele şi amesteci bine.
3 Torni compoziţia într-o tavă de chec mai mare sau de cozonac unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi o introduci pentru 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Ştrudel cu dovleac
Timp de preparare: 90 de minute
Dificultate: mică
Număr de porţii: 8
Ingrediente
100 g unt
75 g margarină
1 pahar smântână
250 g făină
1 praf de sare
1 ou
1,5 kg dovleac curăţat
150 g zahăr
2 linguriţe esenţă de vanilie
2 linguri griş
50 g fulgi de migdale
zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Preparare
1 Dai dovleacul pe răzătoarea mare şi-l mixezi cu esenţa de vanilie, grişul şi zahărul.
2 Amesteci untul cu margarina, adaugi smântâna, sarea, oul, făina şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l pui la frigider 10 minute.
3 Împarţi