Sub denumirea Târgul de Ignat, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, sibienilor li s-a pregătit o ediţie specială a Târgului de ţară, ce îi aşteaptă sâmbătă, 15 decembrie şi duminică, 16 decembrie, între orele 10 – 16, să rememoreze obiceiurile premergătoare Crăciunului din satul de altădată.
“Bucate ce respectă reţetele tradiţionale, cu ingrediente sănătoase, atent selecţionate, dar şi cadouri de Crăciun (icoane, textile, ceramică, decoraţiuni pentru brad), realizate de meşteri pricepuţi, vor îmbia cumpărătorii, în ambele zile de târg”, transmit reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal “ASTRA” din Sibiu.
Organizatorii au pregătit pentru duminică un program special de animaţii culinare. Este vorba despre tăierea porcului, pârlirea, curăţarea şi tranşarea acestuia, dar şi despre pregătirea bucatelor tradiţionale: cârnaţi, jumeri, slănină, tobă, caltaboş.
Preparate gustoase precum ,,pomana porcului“, iahnie de fasole, mere coapte şi lipii la cuptor, vor putea fi servite calde, la faţa locului. Nu vor lipsi nici vinul fiert şi ţuica la cazan, spu organizatorii.
Sub denumirea Târgul de Ignat, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, sibienilor li s-a pregătit o ediţie specială a Târgului de ţară, ce îi aşteaptă sâmbătă, 15 decembrie şi duminică, 16 decembrie, între orele 10 – 16, să rememoreze obiceiurile premergătoare Crăciunului din satul de altădată.
“Bucate ce respectă reţetele tradiţionale, cu ingrediente sănătoase, atent selecţionate, dar şi cadouri de Crăciun (icoane, textile, ceramică, decoraţiuni pentru brad), realizate de meşteri pricepuţi, vor îmbia cumpărătorii, în ambele zile de târg”, transmit reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal “ASTRA” din Sibiu.
Organizatorii au pregătit pentru duminică un program special de animaţii culinare. Este vorba despre tăierea porcul