În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, când, în mod tradiţional, comercializarea şi consumul cantităţilor de alimente de origine animală creşte considerabil, inspectorii sanitari-veterinari suceveni anunţă că vor intensifica acţiunile de supraveghere sanitar-veterinară.
Potrivit directorului executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Octavian Ilisoi, în perioada care urmează lucrătorii din subordine vor lua măsuri suplimentare, ele vizând modul de producere, depozitare, transportare şi valorificare a cărnii de porc destinate consumului uman, precum şi a altor produse de origine animală. În acest sens, conducerea DSVSA a stabilit un program de lucru care îi include pe medicii veterinari ai instituţiei, precum şi pe cei de la circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Astfel, aflăm că în perioada premergătoare Crăciunului şi Anului Nou, sanitar-veterinarii suceveni vor descinde în târgurile de animale; pieţele agroalimentare; unităţile de tăiere, procesare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală, cât şi în unităţile de alimentaţie publică. În timpul controalelor se vor verifica respectarea originii şi condiţiile de depozitare ale produselor de origine animală; modul de expunere la vânzare; marcarea, certificarea şi etichetarea, precum şi condiţiile de funcţionare a unităţilor de alimentaţie publică şi pensiunilor agroturistice în care se vor organiza mese festive.
Şeful DSVSA, Octavin Ilisoi, declară că, de asemenea, se va vedea dacă se ţine cont de prevederile legale privind interzicerea tăierii animalelor în scopul comercializării cărnii sau a produselor în alte locuri sau spaţii decât cele autorizate.