O serie de lideri ai PDL ar putea emite pretenții în partid, în baza rezultatelor bune obținute la alegeri
Chiar dacă se va alege o conducere interimară până la primăvară sau se va menţine statu quo-ul până la Convenţie, liderii PDL care au obţinut cele mai bune rezultate la alegerile de pe 9 decembrie pot să aibă pretenţii la o funcţie de conducere în partid. Printre aceştia se numără fostul ministru Elena Udrea, care dintre toţi candidaţii ARD a obţinut în Roman cel mai bun scor, circa 42%, respectiv 11.978 de voturi. Pretenţii poate emite şi Eugen Tomac, votat de 11.473 dintre românii din colegiul său din diaspora, dar şi Roberta Anastase, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, ce a obţinut 9.281 de voturi sau Ioan Oltean, fostul secretar general al PDL, ce a obţinut 36% din sufragii. Şi prim-vicepreşedintele Mihai Stănişoară, care a fost votat de peste 8.000 de români îşi poate face planuri, dar şi vicepreşedintele Florin Popescu.
Cei mai votaţi senatori democrat-liberali
Dintre senatorii aleşi la scrutinul de pe 9 decembrie, secretarul general Gheorghe Flutur îşi poate consolida poziţia în partid, în condiţiile în care a fost votat de circa 42% dintre suceveni, obţinând peste 29.000 de voturi. Şi senatorul Anca Boagiu, ce a fost votată de 19.510 dintre bucureşteni şi Alin Tişe, care a adunat peste 18.000 de voturi îşi pot face auzită vocea. În schimb, preşedintele PDL, Vasile Blaga se află doar pe locul nouă în scorul senatorilor PDL care au obţinut cele mai bune rezultate la alegeri, obţinând doar 12.430 de voturi, adică 26%.
Boc, nemulţumit de campania unor candidaţi ARD
Fostul lider al PDL, Emil Boc, s-a arătat nemulţumit de munca pe care candidaţi ai PDL au depus-o în campania electorală. Acesta a spus că acolo unde li s-a explicat oamenilor de ce a fost nevoie să fie luate măsurile de austeritate, s-au obţinut cele mai bune rezul