Aurelia Cristea e singurul candidat care a câştigat în toate secţiile de vot, în vreme ce Adrian Gurzău e, în egală măsură, deputat, cu doar patru secţii acontate din 46.
Continuăm să vă prezentăm extremele votului dat de clujeni duminică. Astăzi vom vedea cum au câştigat mandatele de deputat, la vot sau cu sprijinul calculatorului, cei care vor reprezenta, în camera inferioară, clujenii din primele cinci colegii uninominale.
Deşi a câştigat alegerile în 45 din cele 46 de secţii de vot din colegiul 1, Adrian Oros (USL) a trebuit să aştepte redistribuirea naţională pentru a-şi obţine mandatul de deputat. Singura secţie în care s-a clasat al doilea, după candidatul ARD Adrian Papahagi (la o diferenţă de 8,03%) a fost secţia 11, la care au votat locatarii blocului 2 de pe Aleea Primăverii. Tot acolo a înregistrat Oros şi cea mai slabă performanţă, doar 30,57% din locatarii blocului cu pricina preferându-l pe liberal. Cea mai clară victorie, la 30,11 procente de Papahagi, a fost obţinută de Oros în secţia 30, unde a votat prima jumătate a străzii Plopilor. Cel mai bun rezultat, însă, l-a obţinut în secţia 29 (capătul de vest al căii Mănăştur şi str. Tarniţa), singura secţie în care a strâns majoritatea voturilor - 50,26%.
Doar în nouă din cele 42 de secţii de vot ale colegiului 2 i-a cedat Steluţa Cătăniciu (USL) victoria şefului PDL Cluj, Daniel Buda, cea mai mare diferenţă în favoarea democrat-liberalului (10,2%) înregistrându-se în secţia 55, unde a votat jumătatea de vest a străzii Observatorului. În schimb, cea mai categorică victorie, la o diferenţă de 29,75%, a fost repurtată de Cătăniciu în secţia 61, de la Palatul Copiilor. În trei secţii de vot a strâns noul deputat majoritatea voturilor, vârful (56,03%) fiind atins în secţia 65 de la liceul „Gheorghe Şincai". Cel mai slab rezultat (32,98%) a fost înregistrat de Cătăniciu la secţia 52 de la