A trecut aproape o săptămână de la alegerile parlamentare şi mulţi dintre viitorii senatori sau deputaţi de la Cluj se zbat încă în anonimat. Mulţi clujeni nu ştiu nici acum cine îi va reprezenta în Parlament. Specialiştii susţin că vina le aparţine în primul rând politicienilor, care nu ştiu să se promoveze.
Numărul mare de parlamentari aflaţi la primul mandat şi prezenţa unor candidaţi impuşi de la centru sunt doar câteva din motivele pentru care analiştii politici cred că mulţi clujeni nu îşi cunosc noii deputaţi şi senatori. Un simplu test în cartierele oraşului confirmă această ipoteză. Prima oprire, cartierul Grigorescu, aflat în colegiul 1 deputaţi, de unde merge în parlament un candidat USL. Acelaşţi cartier se află şi în colegiul 1 pentru Senat, câştigat de un candidat PDL.
Adrian Oros este deputatul care va reprezenta oamenii din acest colegiu pentru următorii 4 ani in parlament. Cum a fost ales insa in urma redistribuirii, ramane de vazut cati dintre clujeni au aflat acest lucru.
Situaţia nu este mult diferită nici în cartierul Între Lacuri, care se află în colegiul 4 pentru deputaţi şi colegiul 2 pentru senatori.
Adrian Gurzău din partea ARD este deputatul care va reprezenta colegiul 4 din Cluj-Napoca pentru următorii 4 ani în parlament. Dar oare câţi dintre locuitorii acestei zone ştiu acest lucru?
Şi sondajele premergătoare votului, care au dat ca sigură victoria USL şi înfrângerea ARD, au contribuit la demobilizarea electoratului şi la creşterea dezinteresului pentru rezultatul alegerilor, susţin specialiştii.
"În general, in zonele urbane alegatorii identifica candidatii cu dificultate in colegiul lor pentru că, făcând un pas se trezesc in alt colegiu si cu alti candidati. Mulţi clujeni cred că au dorit să voteze pentru alţi candidaţi care nu sunt din colegiul lor şi fie nu au mai votat, fie au votat gandindu-se ca