Ambasadorul Regatului Spaniei în România, Estanislao de Grandes Pascual a deschis, ieri, la Braşov, cursurile celei de-a cincea ediţii a „Şcolii de toamnă”, găzduită de Colegiul Naţional „Unirea”
În România funcţionează zece licee care dau elevilor posibilitatea de a susţine bacalaureatul spaniol, iar colegiul braşovean Unirea este unul dintre cele care au intrat în acest program interguvernamental din 2006. Astfel, la Braşov, au venit 20 de profesori din ţară, dar şi din Republica Moldova care vor pune la punct tehnicile pentru pregătirea elevilor care vor da Bacalaureatul în limba spaniolă. „Profesorii se vor pregăti pentru lucrul cu elevii, îşi vor împărtăşi din experienţe şi vor face propuneri pentru subiectele de la Bacalaureat. Este vorba de fapt de o formare continuă pentru profesorii care predau limba spaniolă”, a precizat prof. Gabriela Hurghiş, directorul Colegiului Unirea.
Primarul George Scripcaru îşi doreşte să înfiinţeze la Braşov şi clase cu predare în alte limbi străine. „Acest proiect s-a dovedit a fi un succes. Trebuie să îl continuăm şi devină un exemplu de bună practică şi pentru alte cursuri, în alte limbi, pe care să le ţinem la Braşov. Pentru început, pe acest principiu, vrem să înfiinţăm o clasă de limba japoneză, pentru că Braşovul e un oraş multicultural, multietnic, cu o cultură şi o tradiţie foarte bogată, iar limba spaniolă a prins foarte bine”, a precizat primarul George Scripcaru. Liceul Unirea are în acest moment câte o clasă bilingvă de limba spaniolă pe fiecare nivel liceal, dar şi o clasă intensivă de limba spaniolă la gimnaziu. Ambasadorul Regatului Spaniei în România, Estanislao de Grandes Pascual a deschis, ieri, la Braşov, cursurile celei de-a cincea ediţii a „Şcolii de toamnă”, găzduită de Colegiul Naţional „Unirea”
În România funcţionează zece licee care dau elevilor posibilitatea de a susţine