Finalul de an vine, de cele mai multe ori, cu schimbari in organizarea unei companii. Astfel, pe langa cadourile primite cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, Mos Craciun aduce si promovari pentru unii angajati. Vezi dupa ce criterii trebuie promovati salariatii si cum se anunta aceasta decizie in cadrul firmelor.
“Fiecare companie are definit un set de criterii aplicabile pentru promovarea unui angajat, unele dintre ele sunt mai complete si foarte bine definite, alte sunt mai degraba informale, in functie de dimensiunea companiei si de existenta unui departament de resurse umane”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Cristina Popescu, general manager al firmei de recrutare QPas.
La randul sau, Rodica Maria Radulescu, director programe Open University in cadrul companiei de consultanta si training Codecs, a aratat ca, in general, criterile de promovare ale angajatilor depind foarte mult de valorile unei companii sau de strategia sa asupra managementului resurselor umane.
"Se poate porni de la criterii precum studiile, vechimea in munca, postul detinut anterior. De asemenea putem regasi criterii specifice legate de competentele profesionale/tehnice - cunostintele si abilitatile necesare, dar si criterii de performanta precum atingerea sau depasirea obiectivelor de business/vanzari stabilite de companie", a spus Radulescu.
"Importante sunt si criteriile comportamentale legate de dedicarea fata de companie (respectarea procedurilor organizationale, oferirea suportului si promovarea obiectivelor organizatiei), disponibilitatea de a ramane peste program sau de a lucra in week-end; ajutorul acordat celorlalti colegi. Creativitatea in abordarea situatiilor, flexibilitatea, proactivitatea reprezinta criterii avute tot mai mult in vedere", a adaugat reprezentanta Open University.
Potrivit, Cristinei Popescu clasicele modalit