Dacă printre sibieni se găseau şi câţiva temerari care vroiau să petreacă Crăciunul sau Revelionul la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, aceştia nu vor mai găsi niciun loc liber.
„De Crăciun, toate cele 12 camere au fost rezervate în totalitate de agenţia de turism din Anglia cu care colaborăm de câţiva ani. La fel şi de Revelion, totul este full booked, toate camerele au fost rezervate încă din toamnă, avem mulţi englezi, dar mai sunt şi câţiva români”, a declarat Adelina Grigoroiu, director de marketing al hotelului.
Construcţia acestuia a început să prindă contur şi până de Crăciun va fi terminat.
„Se lucrează de zor, Hotelul de Gheaţă prinde contur, este realizat în proporţie de aproape de 50 la sută şi va fi gata până de Crăciun, pentru că avem rezervări. Vremea este favorabilă, este şi zăpadă şi gheaţă suficientă, este şi frig”, a mai spus aceasta.
Cei cazaţi anul acesta la Hotelul de Gheaţă vor petrece Revelionul în Restaurantul de Gheaţă, alături de o parte din turiştii cazaţi la cele două cabane de la Bâlea Lac. Meniul va fi ca în fiecare an unul special, parţial aranjat pe farfurii din gheaţă, preparatele fiind pregătite la Cabana Bâlea şi aduse, apoi, la Ice Restaurant.
Tema Hotelului de Gheaţă de anul acesta este „Carnaval“, cele 12 camere duble urmând să fie decorate fiecare în alt fel. Lângă hotel, cei care doresc mai multă intimitate, pot închiria trei igluuri. Paturile vor fi construite din blocuri mari de gheaţă, acoperite cu pături, blănuri şi saci de dormit, având în vedere că temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius. Preţul unei camere duble este de 300 de lei, iar a unui igluu de 400 de lei.
Dacă printre sibieni se găseau şi câţiva temerari care vroiau să petreacă Crăciunul sau Revelionul la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, aceştia nu vor mai gă