Trei directori de bănci, doi notari publici, doi evaluatori şi doi oameni de afaceri sunt reţinuţi pentru 24 de ore în ancheta care vizează fraude bancare de zeci de milioane de euro. În total, 20 de persoane implicate nu au mai plecat acasă, după ce au fost aduse la cercetări, a anunţat purtătorul de cuvânt al DIICOT. În arest se află şi omul de afaceri Marius Locic.
Potrivit unor surse apropiate cercetărilor, între bancherii reţinuţi se află doi foşti directori ai unor sucursale ale BRD. Unul dintre aceştia fusese revocat din funcţie acum un an, în urma unui control intern al băncii. Alături de bancheri, în arest se află şi omul de afaceri Marius Locic, reţinut vineri dimineaţă, iar soţia acestuia a primit interdicţie de a părăsi România.
Procurorii spun că soţii Locic sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, aderare şi sprijinire de grup infracţional şi spălare de bani. Joi seară, când a fost adus pentru audieri la DIICOT, Marius Locic declara presei că este absolut nevinovat, că are o relaţie foarte bună cu băncile şi că în opinia sa, a deranjat anumite persoane prin deschiderea unor pieţe.
Un comunicat al procurorilor arată că "sub coordonarea unor persoane influente din mediul de afaceri din Bucureşti, învinuiţii au realizat beneficii financiare substanţiale, prin săvârşirea de fraude bancare, respectiv prin obţinerea în mod ilegal de credite de la două unităţi bancare, pentru un număr de 35 de societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional organizat".
Procurorii susţin că membrii grupului infracţional ar fi fost sprijiniţi de şapte directori generali sau directori comerciali ai unităţilor bancare, acuzaţi că ar fi coordonat procedurile de selecţie a firmelor, ar fi dat avize pentru risc şi ar fi aprobat creditele, deşi documentaţiile firmelor nu întruneau cerinţele legale. Totodată, grup