Şansele de angajare ale şomerilor din judeţul nostru sunt mici, dacă luăm în considerare lista locurilor de muncă vacante dată publicităţii de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vrancea. Aceştia au la dispoziţie doar 31 de posturi, aproape toate fiind pentru operatori confecţioneri industriali îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje şi muncitori necalificaţi în industria confecţiilor. În rest, mai sunt oferite două locuri şoferilor de autoturisme şi camionete şi alte trei celor de meserie agent de intervenţie pază şi ordine.
Drept urmare, şomerii se pot orienta mai bine către obţinerea unui contract de muncă peste hotare, oferta angajatorilor din ţările Comunităţii Economice Europene fiind mult mai generoasă. Astfel, în Danemarca se pot angaja 100 de lucrători în ferme şi 60 culegători de mazăre. În Slovacia sunt disponibile zece locuri de muncă pentru tâmplari, în Slovenia se caută doctor ortopedie şi medic specialist psihiatrie, în Irlanda un inginer chimist, iar în Norvegia operator CNC, zece mecanici auto, ingineri căi ferate, un inginer structural şi doi lucrători agricoli pentru ferme vaci. Cine ştie ungureşte, se poate angaja în Ungaria ca şi casier valută, în timp ce în Finlanda are şanse de încadrare un operator CNC. Nu în ultimul rând, angajatori din Polonia oferă şapte posturi pentru cei de profesie consultant monitorizare.
Informaţii suplimentare privind ocuparea unuia dintre posturile amintite se pot obţine de la consilierul EURES Mircea Nedelcu, de la AJOFM Vrancea, telefon 0237.230.186 şi 0237.617.964, precum şi de la inspectorul Melania Bălescu, din cadrul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la aceleaşi numere de telefon.
Şansele de angajare ale şomerilor din judeţul nostru sunt mici, dacă luăm în considerare lista locurilor de muncă vacante dată publicităţii de Agenţia Judeţean