Industria de armament din SUA este tot mai prosperă în pofida numeroaselor atacuri armate cărora le cad victime americanii în spațiul public. Anul acesta s-au înregistrat vânzări-record de arme de foc, potrivit datelor furnizate de FBI. Sursa: Reuters
Potrivit statisticilor, circa 47 la sută dintre americani posedă arme de foc. Numai în 2012 s-au înregistrat 16,8 milioane de cereri de achiziție de arme de foc care au fost înaintate spre verificare Biroului Federal de Investigații (FBI), un număr record înregistrat în ultimii 14 ani de când FBI publică astfel de statistici.
Cele mai multe arme s-au vândut în noiembrie, mai exact cu ocazia reducerilor de Vinerea Neagră, în special pe fondul temerilor privind o înăsprire a condițiilor de posesie a armelor de către administrația Obama, scrie Huffington Post.
Numărul armelor vândute anul acesta ar putea fi însă mult mai mare decât cel al cererilor depuse deoarece o astfel de cerere poate acoperi achiziția mai multor arme. Este puțin probabil că vânzările să scadă după atacul armat din Newtown, ci, din contra, să crească, întrucât americanii simt acum mult mai acut nevoia să își asigure propria protecție. De exemplu, după crimele comise vara aceasta în orășelul Aurora, vânzările de arme au crescut cu 41 la sută.
Creșterea vânzărilor de arme vine și în contextul sporirii infracțiunilor cu violență în SUA, anul trecut numărul acestora crescând cu 18 la sută.
În aceste condiții, industria de profil nu a fost mai deloc afectată de criza economică. Anul trecut, industria de armament a generat venituri de aproape 32 de miliarde de dolari, în creștere de la suma de 27,8 miliarde de dolari în 2009. Numărul slujbelor din domeniul în care activează circa 300 de companii a crescut cu peste 30 la sută între 2008 și 2011.
National Rifle Association (NRA), principalul g