Grepfrutul este recunoscut ca un fruct util sanatatii. Cu toate acestea, pentru multi, este un fruct antipatic din cauza gustului amar.
Sunt putini cei care stiu ca un singur fruct aduce 200 de miligrame de vitamina C, combinat cu multa vitamina A. Grepfrutul este ideal, mai ales dimineata. Sucul proaspat de grepfrut are acelasi efect ca si o ceasca de cafea, scrie Yahoo Shine.
Grepfrutul previne si amelioreaza artrita avand calitatea unica de a dizolva calciul anorganic care se depune in articulatii si in jurul acestora. Acesta este motivul pentru care este un medicament natural in tratarea durerilor din artrita. In plus, previne revenirea episoadelor durerose. Consumat constant, reduce intensitatea durerilor articulare si a celor de spate.
Grepfrutul este ideal pentru ficat. Are capacitatea de a stimula activitatea hepatica si de a tine in stare buna de sanatate celula hepatica.
Este un stimulent natural al digestiei, fiind un fruct acid. O jumatate de grepfrut dupa masa de pranz este echivalentul unui medicament pentru digestie si tranzitul intestinal.
Grepfrutul contine licopen, unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali. In plus, contine si limonoids, un alt antioxidant puternic si relativ rar, iar cantitatea celor doi antioxidanti asociati este mai mare decat in oricare alt fruct. Combinatia este leacul impotriva tuturor maladiilor cronice de la bolile de inima, pana la cancer.
Ai posibilitatea de a alege intre grepfrutul galben si cel rosu. Cei mai multi il prefera pe cel alb, mai suculent si mai dulce decat cel rosu. Fiecare are proprietati distincte. Grepfrutul rosu are o cantitate mare de antioxidanti si este mult mai activ in scaderea colesterolului. Grepfrutul alb are mai multe vitamine si minerale.
Grepfrutul este recunoscut ca un fruct util sanatatii. Cu t