Desi suna complicat, este un dulce care se face fara coacere, fara gelatina, este delicios si super-elegant. Despre gust pot sa spun ca este perfect.
Pentru a face tarta cu branza si fructe de padure ai nevoie de 200 de grame de biscuiti simpli, 75 de grame de unt, o lingura cu miere, doua lamai (sucul si coaja lor), 700 de grame de mascarpone, 200 de grame de zahar tos si trei linguri de zahar pudra, 400 de grame de fructe de padure amestecate (sunt perfecte cele congelate) si inca 100 de grame de zahar pudra.
Ca sa faci tarta cu branza si sos de fructe de padure incepe prin a sfarama biscuitii. Nu-i marunti prea tare. Adauga peste biscuiti mierea si untul topit. Amesteca bine si aseaza compozitia ca blat intr-o tava rotunda cu pereti detasabili. Tava trebuie unsa si imbracata cu folie de plastic. Da tava la rece.
Amesteca crema mascarpone cu zaharul tos, sucul de lamaie si coaja, cu mixerul la viteza mica, dar nu prea mult pentru ca se poate taia. Aseaza compozitia peste blat si pudreaza cu zahar pudra, in strat gros si da tarta la rece pentru cel putin sase ore.
Incearca si Cei mai simpli biscuiti de casa
Pune in blender un sfert din fructele de padure congelate, adauga zaharul pudra si omogenizeaza. Siropul rezultat toarna-l peste fructele de padure. Cu o parte din amestec decorezi tarta, cand o servesti, iar restul este garnitura in farfurie cand tai feliile. Pregateste toppingul in momentul in care servesti. Fructele congelate vor da o savoare speciala tartei cu lamaie si fructe de padure.
Desi suna complicat, este un dulce care se face fara coacere, fara gelatina, este delicios si super-elegant. Despre gust pot sa spun ca este perfect.
Pentru a face tarta cu branza si fructe de padure ai nevoie de 200 de grame de biscuiti simpli, 75 de grame de unt, o lingura cu miere, do