Un porc de peste o jumătate de tonă, pe nume Jack, din comuna argeşeană Schitu Goleşti, a fost sacrificat, sâmbătă, fiind nevoie de 12 oameni pentru a-l pune la pământ.
Potrivit proprietarilor porcului, acesta a fost un punct de atracţie pentru localnici, iar cei chemaţi de proprietar să-l ajute, care l-au văzut pentru prima dată pe Jack, s-au declarat impresionaţi de dimensiunile animalului.
"Mai greu a fost ân momentul în care l-au scos din coteţul său, pentru că animalul a dovedit mai multă forţă decât noi,dar până la urmă acesta a fost sacrificat, iar gospodinele familiei s-au pus pe treabă pentru a prepara bucăţile tradiţionale. Am fost 12 bărbaţi care ne-am luptat cu Jack. Fiecare dintre noi l-am alintat şi l-am asemuit cu orice alt animal, rinocer, urs sau elefant, dar porc la o jumătate de tonă nu am mai văzut niciodată", a declarat una dintre cele 12 persoane care au participat la imobilizarea porcului cu greutate record.
Măcelarul satului, venit să dea o mână de ajutor, a rămas mut de uimire în primele minute când l-a văzut pe "uriaş", spunând apoi că a tăiat mii de porci, dar că niciodată unul de asemenea dimensiuni.
"Am tăiat mii de porci, dar niciunul nu a fost de-o asemenea mărime. E bun să intre ân Cartea Recordurilor, eu atât pot să vă spun, în rest am rămas fără cuvinte", a declarat măcelarul Costel Dobre.
Jack avea doi ani şi, potrivit proprietarilor, a fost crescut cu hrană normală, neavând nevoie de mâncare specială.
"Îmi pare rău că l-am tăiat, sincer vă spun. Sunt bucuroasă de tradiţii, dar îmi pare rău că l-am tăiat pe godac. Nici nu am putut să-l văd când l-a tăiat. I-am dat să mănânce dovleci, de toate, dar nu îngrăşăminte, a fost foarte cuminte, era blând, a mâncat numai natural, eco aş putea spune", a declarat proprietara porcului, Gabriela Stână.
Stăpâna animalului a fiert ţuica pentru cei car