Mulţi ar ucide doar ca să vadă trecută pe cartea lor de vizită, în dreptul numelui, titulatura CEO sau Director general. Pe a ei scrie simplu: degustător de whisky. Are cel mai puternic accent sudist, marea ei pasiune e bucătăria şi... este stră-strănepoata lui Jack Daniel. Da, domnul acela după care a fost numit şi celebrul whisky. Lynne Tolley a vizitat recent România, unde a lansat o nouă băutură.
Sunteţi pentru prima oară în România. Cum vi se pare aici?
E prima oară când sunt la Bucureşti şi-mi place foarte mult. Am făcut deja un tur al oraşului, am fost la Muzeul Satului şi-am intrat prin toate căsuţele acelea restaurate, care mi s-au părut foarte frumoase. Şi mâncarea de aici mi-a plăcut foarte mult, e foarte bună. Nu ştiam asta, habar nu aveam ce mănâncă românii. Am mâncat nişte frunze de varză murată umplute cu carne tocată şi orez şi cu mămăligă alături. A fost foarte bun, mâncarea mi-a plăcut la nebunie. Delicios!
Sarmale, aşa se numesc. Însă aţi venit aici pentru a lansa o nouă băutură.
Da, am lansat Winter Jack, o băutură care e pe piaţă doar de un an. Am lansat-o iniţial doar în Germania. Însă europenilor le-a plăcut atât de mult, încât am lansat-o în alte trei ţări: Austria, Slovacia şi România. E o băutură care se consumă caldă, o pui într-un ibric sau în cuptorul cu microunde şi o încălzeşti. E ceva ce te face să te simţi confortabil atunci când e frig şi ninge. E bună în lunile reci, de iarnă.
E făcută după o reţetă specială a bunicii dumneavoastră.
Aşa e. Anul trecut, cei din Germania ne-au cerut să facem o băutură pe bază de whisky care să poată fi consumată fierbinte, în târgurile de Crăciun. Aşa că am încercat mai întâi un fel de limonadă caldă, apoi o combinaţie cu suc de merişoare, dar, la final, am ales reţeta bunicii mele: suc de mere, suc de portocale, whisky şi condimente: scorţişoară, cuişoare şi