În România există există aproximativ 14.000 de masoni, din care 2.000 sunt femei. Văzută ca o organizaţie secretă, elitistă, masoneria, în general, este cea care a gândit felul de viaţă pe care îl duce astăzi omenirea, iar masoneria autohtonă, în particular, este cea care a realizat, în mare măsură, România în care trăim. În România există există aproximativ 14.000 de masoni, din care 2.000 sunt femei. Văzută ca o organizaţie secretă, elitistă, masoneria, în general, este cea care a gândit felul de viaţă pe care îl duce astăzi omenirea, iar masoneria autohtonă, în particular, este cea care a realizat, în mare măsură, România în care trăim.
Masoneria este percepută ca o organizaţie tipic masculină. Femeile au fost foarte greu acceptate în interiorul acestor frăţii care construiesc viitorul lumii.
Femeile iniţiate în masonerie sunt menţionate încă din 1713, dar primele loji feminine au luat naştere în 1774, în Franţa.
În România, primele femei iniţiate sunt menţionate în 1883. Marea Lojă Feminină de adopţie Independentă a luat naştere în Regatul României în 1922. După 22 de ani de activitate, aceasta intra în adormire, din cauza sovieticilor. După 1990 renaşte masoneria masculină românească, iar după anul 2000 apar mai multe loji feminine. În acest moment în ţara noastră sunt 2000 de femei mason, care, potrivit definiţiei acestei organizaţii, caută perfecţiunea. Raportat la populaţia ţării, care are cam 9, 6 milioane de femei, rezultă că avem câte o femeie-mason la fiecare 5.000 de românce.
"Adunăm laolaltă adevărata elită feminină"
"Cele câteva Loji feminine existente acum în ţara noastră au reapărut prin de către o obedienţe regulare masculine, recunoscute de Londra. Pare puţin ca din cei 1400 de masoni din România doar 2000 sunt femei, dar nu este aşa. Obiectivele noastre sunt autoperfecţionarea continuă, prin cunoaştere, ajutar