Câteva zeci de producători din judeţul Cluj au înfruntat astăzi frigul şi şi-au aşteptat cumpărătorii la târgul "Produs de Cluj" ce continuă până în Ajunul Crăciunulu.
Diferitele sortimente de miere, polifloră, de salcâm sau de tei şi produsele de porc, cârnaţi, caltaboş, slănină sunt cele care predomină în oferta producătorilor.
"Produsele apicole sunt surse de sănătate şi nu ar trebui să lipsească din casa nimănui. Avem 200 de stupi, s-a ocupat cu albinele şi bunica mea, apoi şi părinţiii şi acum şi noi. Vă spun, am patru copii, dar nu au stat la spital niciodată", povesteşte o doamnă, producător de miere din comuna Viişoara.
Lângă ea, un alt producător, tot o femeie, din Turda, îşi etalează oferta de brânză e burduf, cârnaţi şi slănină, toate la preţul de 30 de lei kilogramul. "Am pus aşa să nu mă mai încurc", exlică, amuzată, femeia. De altfel cîrnaţi şi brânză se găsesc la mai multe tarabe.
Astăzi în jurul orei 15 câteva tarabe erau goale, iar cumpărătorii nu foarte mulţi. Programul artistic, susţinut de copii de la Radio Cluj, a mai animat atmosfera, ademenind o parte din clienţii hipermarketului în parcarea căruia se desfăşoară târgul. "Preferăm aceste produse, sunt naturale, nu ştiu dacă neaparat mai scumpe. Am luat miere anul trecut la un preţ, iar în piaţă (piaţa de zi, n.red.) e mai scumpă. Aici la târg sunt mai ieftine", explică un bărbat însoţit de soţia sa.
Celebrii cartofi de Râşca se vând la 2 lei kilogramul, iar dovleacul, căutat şi el în sezon, costă 1,5 lei bucata.
Nu doar produse alimentare se vând la "Produs de Cluj". Iulia M., spre exemplu etalează costume tradiţionael, ţesute din bumbac, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. O cămaşă de bărbat sau femeie costă de la 150 de lei în sus, în timp ce un costumaş pentru cei mici porneşte de la 120 de lei.
Târgul Produs de Cluj se desfăşoară în parcarea hipe