Gratuit sau cu plată, o armată de specialişti sunt gata să le arate oamenilor cum să-şi răsfeţe micuţii fără să exagereze, cum să interpreteze limbajul adolescenţilor şi cât să intervină în alegerea carierei Sursa: SHUTTERSTOCK
Succesul „Şcolii Părinţilor”, un concept introdus recent în două şcoli din judeţul Timiş, este dovada clară a faptului că românii au scăpat de mentalitatea părintelui atotştiutor şi sunt dispuşi să înveţe de la specialişti cum e mai bine să-şi crească copiii.
„Trebuie să ştim să fim părinţi şi pentru copilul de grădiniţă, şi pentru copilul de gimnaziu. Din lipsă de timp ajungem să ne distanţăm, iar în dorinţa lor de a atrage atenţia există riscul de a o lua pe căi greşite”, atrage atenţia Mihaela Gună, iniţiatoarea proiectului şi preşedinta Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi. Numărul mare de participanţi i-a luat prin surpindere până şi pe organizatori.
Consiliere gratuită de la psihologi şi nutriţionişti
La Colegiul Naţional Bănăţean şi Şcoala Gimnazială din Bulgăruş, acolo unde s-au ţinut primele cursuri, sălile au fost pline ochi. „Surpriza cea mare a fost în mediul rural, la Bulgăruş, unde au venit peste 130 de părinţi. Li s-a vorbit despre siguranţa pe internet şi care sunt limitele răsfăţului”, detaliază Gună, care spune că discuţiile vor fi adaptate în funcţie de nevoile părinţilor din fiecare unitate de învăţământ participantă la proiect. Se deschide ȘCOALA PĂRINȚILOR!
Oamenii vor afla de la experţi nu doar cum să le câştige încrederea propriilor copii, ci şi cum arată o alimentaţie echilibrată sau cât de mult se cuvine să intervină în alegerea viitoarei cariere. „Au la dispoziţie psihoterapeuţi, psihologi şi chiar nutriţionişti, iar cursurile nu costă nimic”, anunţă fondatoarea.
Potrivit acesteia, o astfel de şcoală ar putea fi organizată în fiecare judeţ unde există asociaţii de părinţi.
„Cer aju