Pe scurt, este vorba despre un fost salariat al Minprest, dat afară în mod abuziv, dar care şi-a câştigat, în primă instanţă, drepturile financiare pierdute în urma disponibilizării. Numai că, o altă instanţă din Dolj dă câştig de cauză Minprest, la recurs, şi, prin urmare, omul trebuie să dea înapoi societăţii drepturile băneşti obţinute în prima instanţă. Este vorba despre Adrian Ciortan, dat afară de ex-directoarea Elena Vintilescu. Spre deosebire de fostul salariat, fosta directoare nu a ajuns în instanţă pentru prejudiciul de care a fost acuzată, existând documentele Curţii de Conturi în acest sens, fiindcă plângerile penale depuse atât de actuala conducere a societăţii, cât şi de foşti salariaţi, se află încă în cercetare.
Este foarte ciudat cum se aranjează lucrurile la societatea patronată de CEO: Curtea de Conturi constată că fosta conducere a adus prejudicii de vreo patru miliarde de lei societăţii Minprest, acestea nu sunt recuperate, iar dosarele penale stau pe loc. Fiindcă ancheta penală întârzie, Elenei Vintilescu nu i se poate imputa nimic. În paralel cu situația, există oameni care, în urma unor măsuri luate de aceasta, plătesc „ca popa”.
„Trebuie să plătesc…”
Instanţa de la Târgu Jiu a decis, cu titlu executoriu, că lui Adrian Ciortan, Minprest trebuie să-i plătească nişte sume, el fiind dat afară în mod abuziv. Omul a fost despăgubit, cum era firesc, numai că, la recurs, instanţa din Dolj suceşte prima decizie de la Târgu Jiu, înţelegând că Adrian Ciortan nu trebuia să fie despăgubit. Astfel, fostul salariat s-a trezit dator la fostul loc de muncă. El trebuie să plătească Minprest aproape 40 de milioane de lei vechi: „Nu înţeleg pentru ce. Eu am fost cel de care şi-a bătut joc Elena Vintilescu. Am fost despăgubit, fiindcă instanţa mi-a dat câştig de cauză, iar soluţia era executorie. Acum, trebuie să le dau bani