Organizarea festivalului datinilor și obiceiurilor de iarnă, împodobirea pomului de Crăciun, precum și alte evenimente de tradiție vor costa peste 10.000 de lei fiecare primărie rurală.
Administrațiile publice locale se pregătesc pentru desfășurarea manifestărilor de sfârșit de an. După ce au alocat, în ședință de consiliul local, sumele pe care le vor pune la bătaie pentru organizarea festivalului datinilor și obiceiurilor de iarnă și pentru pomul de Crăciun, preocuparea primăriilor s-a îndreptat înspre montarea ornamentelor luminoase, pentru a da un aspect de sărbătoare satelor din comunele pe care le gestionează.
Cete de urători, capre și urși “amenință” Primăria Boghicea
Cumpătat când vine vorba de bugetul local, primarul comunei Boghicea, Eugen Mihai, spune că nu va cheltui mai mult de 6.000 de lei pentru organizarea manifestărilor de Crăciun din acest an. “Ținta noastră la sărbătorile de Crăciun, ca și la Paște, o reprezintă copiii și persoanele vârstnice, care vor primi, ca în fiecare an, pachete cu dulciuri specifice sărbătorii“, a spus primarul Eugen Mihai. Nu doar banii au fost repartizați în mod chibzuit, ci și ornamentele luminoase care vor înveșmânta satele comunei Boghicea. Criteriul de repartizare a ghirlandelor luminoase a fost mărimea localităților. “Dacă în Boghicea și Slobozia, cele mai mari sate ale comunei, montăm între 10 și 15 ornamente, în celelalte două sate mai mici, la Nistria și Căușeni, am repartizat 4-5“, a spus primarul. Ornamentele, pe lângă bradul instalat în curtea primăriei, vor crea, ne asigură primarul Eugen Mihai, o atmosferă de sărbătoare.
Colindătorii și urătorii vor umbla din sat în sat, nu înainte de a trece pe la primărie. “În ajunul Anului Nou, oamenii satelor lasă toată treaba din casă și vin la primărie, cu mic, cu mare, pentru a vedea mascații. Toate satele răsună de clopote și