Deși au existat doar câțiva angajați care și-au luat inima în dinți și au reclamat abuzurile conducerii la Inspectoratul Teritorial de Muncă, situația de la „Adevărul” rămâne aceeași. Managementul merge mai departe cu bătaia de joc la adresa jurnaliștilor, cărora le-a micșorat salariile pe noile contracte, le-a impus o „clauză de confidențialitate” abuzivă și le-a amânat până în anul 2014 (!) drepturile salariale (Carte de Muncă și Drepturi de autor) pe luna septembrie 2012., după cum Reporter Virtual a scris AICI.
Noul patron, Cristian Burci (foto), i-a păcălit practic pe angajații săi cu un salariu, ca să-și finanțeze alte nevoi urgente. Practică ilegală din toate punctele de vedere, dar pe cine mai interesează legalitatea în presa românească de astăzi? Practic, toți salariații sunt acum creditori ai companiei lui Burci, pe care au împrumutat-o cu salariul pe luna septembrie. Vă prezentăm, în continuare, cum sunt „făcuți” ziariștii la buzunare, cu acte, într-o companie care nu și-a mai plătit dările la stat din luna august 2011:
Aceasta este o „minută” a ședinței de board management al companiei Adevărul Holding, în momentul în care s-a anunțat preluarea de către Cristian Burci de la omul de afaceri Dinu Patriciu. După cum se poate vedea, subliniat cu roșu, ziariștilor li se promitea că „în termen de 10 zile, salariile vor fi plătite la zi (inclusiv drepturile salariale aferente lunii august). Acest lucru nu s-a întâmplat și, mai mult, nu numai că n-au fost „plătite la zi”, dar drepturile pe septembrie au mai și fost amânate până în 2014…
În facsimilul de mai sus, avem anexa la noile contracte de muncă prezentate angajaților: salariul de bază lunar brut a fost stabilit, pentru toată lumea, la numai 750 de lei, indiferent de pregătire și vechime în companie, lucru în totală opoziție cu prevederile Codului Muncii. La punctul III