Strada, partidul şi Băsescu îl debarcă pe Emil Boc din fruntea guvernului; noul premier, MRU scindează UMF Târgu-Mureş; numărul doi din PDL dezertează la liberali.
Anul 2012 a fost unul dintre cei mai încărcaţi ani, din punct de vedere politic de după 1989. România a avut trei guverne, alegeri locale şi generale, un preşedinte „demis" la vot, dar rămas în funcţie. Clujul, la rândul său, a avut parte de trei primari, primul deputat condamnat la închisoare, prima revoltă în PDL Cluj, dar şi mari surprize la cele două rânduri de alegeri. Astăzi facem rezumatul primului trimestru al anului.
Ianuarie
Invocând programul prea încărcat la serviciu, viceprimarul cu atribuţii de primar Radu Moisin demisionează din funcţia de secretar general al PDL Cluj, dar păstrează şefia organozaţiei de tineret a democrat-liberalilor. Noul proiect al Legii Sănătăţii şi aprecierile deloc prietenoase la adresa sa ale preşedintelui Traian Băsescu, îl determină pe Raed Arafat să demisioneze din funcţia de secretar de stat. Aceasta este scânteia care declanşează un val de proteste în toată ţara. Drept urmare, Băsescu retrage proiectul Legii Sănătăţii, dar asta nu mai potoleşte protestatarii. Opoziţia cere sesiune parlamentară extraordinară şi alegeri parlamentare anticipate. Doar prima solicitare are succes. Premierul Emil Boc anunţă demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi, care calificase demonstranţii din stradă „mahala violentă şi ineptă". Curtea Constituţională proiectul de lege asumat de guvernul Boc privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Premierul clujean mai încasează o umilinţă de la Traian Băsescu. Preşedintele susţine că el ar fi condus mai bine PDL-ul decât a făcut-o Boc. Mai mult, el este atacat până şi de unul din vechii săi susţinători, Ioan Oltean, care îi cere demisia în cazul în care nu vine urgent cu un plan de măsuri pentru det