Omul de afaceri Marius Locic a afirmat, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis cercetarea sa în libertate, că intră în politică, criticând totodată faptul că "grupuri din SRI dau informaţii false" DIICOT şi DNA.
"Sunt foarte multe abuzuri, din păcate DIICOT şi DNA sunt dezinformate de grupuri din SRI care dau informaţii false", a spus Locic, subliniind, de asemenea, că niciodată nu a crezut că un contract de reprezentare juridică pote fi interpretat drept mită.
Procurorii DIICOT arată în referatul cu propunerea arestării lui Locic, alături de alte 12 persoane, în cazul fraudării unor bănci, că o societate controlată de Vasile Creştin i-ar fi dat lui Marius Locic bani care ulterior ar fi fost folosiţi pentru mituirea senatorului Cătălin Voicu.
"Participaţia lui Marius Locic la activitatea infracţională a grupului constă în faptul că societatea la care era administrator, Locic Imobiliare, a fost beneficiara a mai multor sume de bani efectuate prin transfer bancar, sume ce aveau ca şi justificare facturi fictive întocmite de către membrii grupării infracţionale pentru a se putea justifica aşa zisa relaţie comercială dintre societăţile care au fost beneficiare în mod ilegal ale creditelor acordate de către BRD Grup Unirea (din contul societăţii Agrocereal a fost transferată suma de 25.000 de euro în contul lui Locic Imobiliare, bani ce ulterior au fost dovediţi că au ajuns în posesia senatorului Voicu Cătălin, pentru a fi folosiţi ca mită la magistraţii de la ICCJ, (dosar care se află în curs de soluţionare pe rolul Tribunalului Bucureşti)", mai notează anchetatorii DIICOT în documentul citat.
Locic a respins aceste acuzaţii, spunând că Agrocereal nu are legătură cu fraţii Creştin, firma având o legătură cu el, ca patron. Mai mult, a spus acesta, banii de la Agrocereal au intrat în firma Locic.
Marius Locic a adăugat că se interprete