Placinte, mamaliga specifica si carnati de oaie momarlanesti vor fi marca de Valea Jiului.
In cel mult doua saptamani, momarlanii din aceasta zona se vor putea bucura ca au creat ceva unic, omologat.
Medicul veterinar Gheorghe Cristea spune ca actele necesare au fost deja validate si s-au parcurs toate etapele, astfel incat "mai e putin si vom avea produsele omologate". Toate sunt create in gospodarii si sunt unice in lume.
"Am efectuat documentatia pentru pasatul momarlanesc, pentru carnatul traditional afumat de oaie Straja Lupeni si pentru cozonacul Jiul de Est, cozonacul Parang si placinta jieteana.
Documentatia a trecut de fazele DSVSA - examene de laborator, de comisia de la Directia Agricola si dosarele sunt la Ministerul Agriculturii. Sper ca in maxim douasaptamani sa treaca cu bine", a declarat dr. Gheorghe Cristea.
Pasatul momarlanesc este specific nedeilor campenesti ale crescatorilor de oi, care macina porumbul mare si il fierb la foc de lemn pe pirostrii, cu smantana, unt si branza de oi.
Carnatii sunt si ei facuti dupa o reteta unica, din carne de oaie, placintele contin branza de oi, iar cozonacii au retete speciale, create de gospodinele de pe Jiul de Est.
Placinte, mamaliga specifica si carnati de oaie momarlanesti vor fi marca de Valea Jiului.
In cel mult doua saptamani, momarlanii din aceasta zona se vor putea bucura ca au creat ceva unic, omologat.
Medicul veterinar Gheorghe Cristea spune ca actele necesare au fost deja validate si s-au parcurs toate etapele, astfel incat "mai e putin si vom avea produsele omologate". Toate sunt create in gospodarii si sunt unice in lume.
"Am efectuat documentatia pentru pasatul momarlanesc, pentru carnatul traditional afumat de oaie Straja Lupeni si pentru cozonacul Jiul de Est, cozonacul Parang