Şantierul pentru reconversia centrului de afaceri Global Plaza din Tetarom în centru medical poate începe abia anul viitor. Dezvoltatorii mai au de lucrat la structura de finanţare, dar şi la documentaţia pentru autorizaţia de construire.
Dezvoltatorii clădirii ridicate în parcul industrial Tetarom I şi proiectată cu funcţiuni de centru de afaceri au anunţat în urmă cu doi ani că aceasta ar urma să fie transformată în spital. Punerea în funcţiune a noului spital Pelican la care s-a lucrat în acest an pe Calea Turzii a fost de asemenea amânată.
Reprezentanţii Centrului de Sănătate Transilvania, compania care va gestiona proiectul medical ce ia locul Global Plaza, estimau în iulie că lucrările pot începe în vară. La interval de câteva luni, proprietarii clădirii din Tetarom nu au încă autorizaţia de construire şi nici definitivată structura finanţării. Între timp, în piaţa imobiliară de la Cluj au apărut chiar zvonuri că proprietarii centrului de afaceri reconvertit, în proiect, în spital s-ar fi răzgândit în privinţa planurilor de a investi într-un centru medical. Aceştia susţin însă că planurile pentru Centrul de Sănătate Transilvania rămân în picioare, programul de şantier fiind doar decalat, nu anulat. "Nu am renunţat deloc la planurile pentru spital, lucrurile se vor mai clarifica în perioada următoare. A fost şi nebunia aceasta din domeniul bancar, ce s-a văzut în piaţă. Noi avem deja un agreement cu parteneri de finanţare şi suntem în discuţii avansate pentru restructurarea finanţării cu BCR (partener şi în proiectul iniţial, pentru ridicarea clădirii de afaceri Global Plaza - n.red.). Nu e nici măcar o problemă de finanţare, ci de structură a finanţării", a subliniat Valentin Nica, asociat în Centrul de Sănătate Transilvania.
Operatorul logistic al noului centru de sănătate ar putea fi compania austriacă Vamed, dar managementul medical va f