Patru din cei şase tineri cercetaţi de DIICOT Cluj pentru fraudarea conturilor unor cetăţeni vest-europeni cu sume ce ajung la sute de mii de euro, au fost eliberaţi din arest de Judecătoria Cluj-Napoca.
Mihai Marius Băla, Costel Marius Ştefan, Emanuel Chiriţă şi Vasile Scăunaş au fost eliberaţi din arest, rând pe rând, în cursul acestei luni, după ce Judecătoria Cluj-Napoca le-a admis cererile de liberare sub control judiciar. Hotărârile au fost atacate cu recurs la Tribunalul Cluj de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), însă judecătorii au decis să menţină deciziile colegilor lor de la judecătorie.
Singurii care au rămas în arest din lotul de şase inculpaţi sunt Paul Roland Aoanei, liderul grupării infracţionale, şi Alin Călin Ungar. Cererile de eliberare ale acestora au fost respinse de Judecătoria Cluj-Napoca, iar cei doi au făcut recurs. Alin Călin Ungar şi-a retras de curând recursul, iar cel făcut de Aoanei urmează să se judece.
Cei şase tineri, între care se află şi clujeanul Mihai Marius Băla, au fost arestaţi în 19 octombrie de Judecătoria Cluj-Napoca sub acuzaţia de fraude informatice. Liderul grupării infracţionale, potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), este Paul Roland Aoanei. Tânărul este acuzat că a creat pagini false de internet, el fiind, potrivit procurorilor DIICOT, cel care s-a implicat cel mai mult în obţinerea datelor rezultate din phishing şi în realizarea tranzacţiilor frauduloase. "În jurul acestui inculpat s-a structurat practic restul grupării din care se disting persoanele din Cluj, cele din Bucureşti şi inculpatul Ungar Alin Călin, care are o situaţie mai deosebită. Rolul inculpatului Ungar, cetăţean român cu domiciliul în străinătate, a fost destul de important întrucât acesta a reali