Infecţiile urinare sunt afecţiuni destul de neplăcute și se numără printre cele mai răspândite boli. Dacă boala nu este tratată, infecţia se cronicizează, iar riscul cel mai mare este transformarea în insuficienţă renală. Infecţiile urinare sunt afecţiuni destul de neplăcute și se numără printre cele mai răspândite boli. Dacă boala nu este tratată, infecţia se cronicizează, iar riscul cel mai mare este transformarea în insuficienţă renală.
Primele semne care indică o infecție la nivelul tractului urinar sunt usturimile la urinat, durerile localizate în bazin sau durerile în zona lombară, ce iradiază către coapsă, urinarile frecvente sau dificultate de a urina. Există și situații în care bolnavii ajung la medic cu febră, greață, vărsături, diaree, dureri mari de cap, astenie, hipertensiune arterială. Iată câteva remedii naturiste.
- Cura cu apă. Extrem de benefică pentru prevenirea și tratarea infecțiilor urinare, ca și pentru dezintoxicarea organismului este cura cu apă. În fiecare dimineață, pe stomacul gol, bea un litru de apă. Apa se bea foarte repede, în 5-10 minute, iar timp de o oră nu mânca nimic. Dacă nu poţi tolera de la început o cantitate atât de mare de apă poţi începe cu o cană de 250 ml, apoi creşte progresiv până la un litru.
Şi ceaiurile sunt foarte utilizate în cazurile de infecții urinare. Bea ceaiuri de: iarbă neagră, busuioc, rozmarin, salvie, afin, merișoare, coada calului, coada șoricelului, sânziene, urzică, năpraznic sau brânca ursului, timp de 20 de zile, câte 3-4 căni pe zi.
- Uleiuri volatile. Un rol foarte important în tratarea infecțiilor urinare, datorită puternicului lor efect antibacterian, îl au uleiurile volatile. Cel mai des utilizate sunt uleiurile de lămâie, lavandă, coriandru, cimbru și tea tree. Se amestecă o picătură de ulei de cimbru cu două picături de tea tree și alte două picături de coriandru.