S-a terminat procesul electoral, s-au aşezat apele politice şi s-au personalizat mandatele. Post-electoral, cu luciditate, ofiţerul de presă al PNL Tulcea s-a raportat la cele ce au fost, dar mai cu seamă la cele care vor să fie. Un material cu juristul Claudiu Boangiu, liberal sadea.
Reporter: Ca militant, de 23 de ani, pe scena politică tulceană, care considerați că este caracteristica principală a alegerilor parlamentare?
Claudiu Boangiu: Sancționatorie! Avalanșa de voturi pentru USL înseamnă, pentru mine, că alegătorii ne-au dat întreaga putere, prilej cu care să ne și verifice. La o adică, să ne aplaude sau să ne fluiere!
Rep.: Poate fi interpretat rezultatul, la nivel național, și ca o cerință pentru acalmie, pentru liniște între cele două Palate, pentru normalitate?
C. B.: Nu, acalmia nu folosește, nu folosește nici liniștea. Pentru reducerea tensiunilor, mai curând, în sensul colaborării între cele două Palate, impusă prin cele două instituții însele: Președinția și Guvernul. Starea de acalmie are și conotație de „non-combat”, în sens constructiv. Dacă între cele două instituţii fundamentale ale statului de drept funcţionează colaborarea despre care vorbeam, atunci funcţionează şi întreg mecanismul puterii de stat, al puterii administrative şi, implicit, al puterii judecătoreşti.
Rep.: Înainte de a împărţi scorurile în patru, vă rog să categorisiţi campania electorală. Aţi fost reprezentantul USL în Biroul Electoral Judeţean. Ce calificativ aţi „aloca” campaniei electorale judeţene?
C. B.: Sub aspectul evidenţierii incidentelor? Dacă da, am numai aprecieri laudative asupra acestei campanii. Sunt motivat de faptul că, în ceea ce priveşte USL, a fost o campanie asiduă, dar înlăuntrul legii şi cu respectarea rigorilor impuse în ultimele luni prin ordonanţe emise e Guvern. În schimb, campania ARD nu a fost agresivă, ci cvasi –