Claire Schreiber a venit din Franţa, prin programul Erasmus, pentru a studia un an de zile în România, la facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti. La 20 de ani, Claire este studenă în anul III de licenţă la Institutul de Ştiinţe Politice din Paris. A venit în România fără prejudecăţi, pregătită să descopere pe cont propriu o "'ţară destul de controversată."
Erasmus Bucureşti vă redă o parte din experienţa studentei Claire în Bucureşti şi cum se vede România, dar mai ales Bucureştiul, prin ochii ei. În ciuda minusurilor pe care le-a descoperit în ţară, Claire consideră că "România este încă o democraţie tânără ce se poate schimba foarte rapid."
Testimonialul lui Claire Schreiber
Am venit în România fără idei preconcepute, scopul meu a fost (şi încă este) să descopăr pe cont propriu această ţară destul de controversată. Am ajuns în Bucureşti în luna septembrie, pregătită să petrec un uimitor an Erasmus în România. După două luni petrecute aici, cu siguranţă nu sunt dezamagită, dar am observat o mulţime de lucruri la societatea românească pe care aş vrea să le împărtăşesc pe scurt cu voi.
Desigur, prima mea impresie a fost că sunt o mulţime de lucruri în neregulă în această ţară, dar această "parte întunecată" a fost repede contrabalansată de primirea prietenoasă a românilor. Faptul ca am sosit în septembrie la Bucureşti a fost o adevărată plăcere, oraşul se afla încă în vacanţă şi m-am simtit ca o turistă. Am avut la dispoziţie suficient timp pentru a mă obişnui cu acest oraş haotic.
De ce haotic? Ei bine, pentru că nu există planuri ale oraşului pe stradă, nu ai nicio modalitate de a şti unde se va opri autobuzul sau tramvaiul pentru că în staţii nu există vreo hartă a reţelei, uneori este chiar greu să găseşti o staţie de autobuz, şoferii sunt iresponsabili, întregul oraş este o mare zonă de parcare şi lista poate s