Discuţiile au loc în contextul în care premierul Victor Ponta a propus intrarea UDMR în Executiv, dar liberalii au anunţat că se opun acestui pas. Victor Ponta şi Crin Antonescu vor stabili dacă UDMR va fi cooptată sau nu la guvernare.
UPDATE Liderii UDMR Kelemen Hunor şi Marko Bela au sosit la întâlnirea cu liderii USL.
Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, luni, că liderii USL se vor vedea în cursul zilei cu reprezentanţii UDMR pentru a decide dacă Uniunea intră sau nu în coaliţia de guvernare.
„Eu azi, acum, merg să discut cu colegii din USL. Azi ne vedem şi cu cei de la UDMR să decidem dacă intră sau nu în coaliţia de guvernare”, a spus Ponta, înainte de a intra în biroul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu.
El a evitat să comenteze decizia BPC a PNL referitoare la faptul că intrarea la guvernare a UDMR nu ar fi oportună. „Nu cunosc acest lucru. Aţi fost dumneavostră acolo? Eu intru acum să discut cu Antonescu, la final vă anunţăm toate deciziile“, a spus Ponta.
Conducerea PNL a decis că nu doreşte ca UDMR să participe la guvernare, a anunţat, luni, vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, care a spus că hotărârea a fost luată în urmă cu două zile.
„E o poziţie a PNL că nu dorim ca UDMR să facă parte. Din punct de vedere al PNL, s-a luat o decizie în BPC încă de acum două zile că nu dorim ca UDMR să participe la guvernare“, a declarat Daniel Chiţoiu.
Potrivit unor surse liberale, PNL se teme că UDMR ar fi un sprijin în special pentru premierul Ponta, care ar strange în jurul său 270 de parlamentari PSD, UNPR şi UDMR faţă de cei 147 ai PNL.
Şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că subiectul intrării UDMR la guvernare este unul „foarte fierbinte“, el arătând că joi şi vineri au fost primite la sediul PSD zeci de telefoane de la cetăţeni de etnie maghiară care s-au pronunţat în d