În ultimii ani, utilizarea de noi tehnologii, modificările survenite în comportamentul clienţilor şi cerinţele tot mai stricte de reglementare au generat evoluţii care schimbă regulile jocului în industria de telecomunicaţii, potrivit unui comunicat trimis de Ernst & Young.
Împreună cu un grup de experţi, Ernst & Young a explorat tendinţele şi a identificat câteva direcţii de evoluţie a domeniului în viitor.
Tendinţele identificate au în vedere două ipoteze, conform comunicatului de presă:
1. Prima priveşte gradul de integrare a internetului în viaţa noastră. Au fost definite două extreme: pe de o parte o integrarea completă şi perfectă, ceea ce înseamnă că lumea virtuală este pe deplin integrată în viaţa noastră de zi cu zi şi este o parte imperceptibilă a fiecărei activităţi pe care o facem în lumea reală. Avem tot felul de dispozitive inteligente şi aplicaţii în casă şi în jurul casei noastre, care lucrează perfect împreună, fără să ne dăm seama. S-a definit şi un scenariu extrem al unei lumi virtuale fragmentate, de sine stătătoare. În această lume, avem dispozitive inteligente în casă şi în jurul casei, dar ele funcţionează mai degrabă independent, iar intervenţia umană este încă necesară pentru a conecta inteligenţa diferitelor dispozitive. De exemplu, este posibil să avem o telecomandă pentru a preîncălzi cuptorul, dar acesta nu se aprinde automat în momentul în care conducem maşina către casă, la sfarşitul programului.
2. A doua perspectivă ia în calcul aspectele legate de securitate şi confidenţialitate. Incertitudinea mare este dacă problemele de securitate şi de confidenţialitate vor fi corect gestionate şi sub control în 2020 sau dacă numărul de probleme va creşte exponenţial. Şi aici, s-au definit două scenarii extreme: pe de o parte, un internet controlat şi securizat, pe de altă parte, un haos total, cu numeroase incidente de s