Echipele de volei de la clubul municipalităţii craiovene (SCM) au participat ieri la tăierea porcului, pe care l-au „tatuat“ chiar cu numele clubului. Lăutarii au întreţinut atmosfera, mai ales că băieţii lui Dan Pascu au avut de sărbătorit clasarea pe un nesperat loc doi la finalul turului de campionat.
Pentru prima dată în istoria clubului SCM Craiova, componenţii echipelor de volei (masculin şi feminin) au participat la tradiţionalul obicei din preajma Crăciunului – tăierea porcului. Ideea i-a aparţinut managerului secţiei de volei, antrenorul Dan Pascu, iar, la ora 10.00, jucătorii celor două formaţii au mers într-o comună din vecinătatea Craiovei, Gherceşti, unde un porc de 150 de kilograme a fost sacrificat.
Cu dezlegare de la cei doi antrenori, Mircea Dudaş şi Dan Pascu, voleibaliştii au gustat o ţuică fiartă, iar câţiva dintre ei chiar au pus mâna pe arzător şi au pârlit porcul pentru a ieşi un şorici fraged. După apariţia unor lăutari autohtoni, sportivii şi antrenorii au încins hore şi sârbe, pentru a nu simţi gerul pătrunzător.
Pomana porcului a venit pentru voleibalişti ca un premiu la final de tur de campionat. Băieţii au câştigat sâmbătă un punct mare la Constanţa, pe terenul liderului Tomis, după ce au cedat în decisiv, scor 3-2 (25-19, 25-12, 25-27, 19-25, 15-10). Finalul primei părţi a campionatului îi prinde pe Adrian Briscan şi colegii săi pe un loc doi istoric, cu 21 de puncte, la două puncte în spatele echipei de pe prima poziţie, Tomis Constanţa. Fetele au câştigat, tot sâmbătă, ultima partidă din 2012, acasă, cu „U“ Cluj, scor 3-0 (26-24, 25-14, 25-22).
„Jucătorii s-au simţit bine“
„Din aproape în aproape, a încolţit ideea cu pomana porcului, pe care am dezvoltat-o. Am considerat că este un moment deosebit să facem genul acesta de acţiune, pentru că suntem în preajma Sărbătorilor, toată lumea se gânde