Preocuparea pentru o alimentatie sanatoasa este un subiect de interes pentru fiecare dintre noi. In aceasta idee, continutul alimentelor, fie ca sunt fructe, legume, cereale sau produse lactate, este esential. Fibre, proteine, fier: ce contine fiecare aliment este o intrebare de 1.000 de puncte. Iata cateva raspunsuri.
Diferentele sunt importante mai ales in cazul unor alimente aparent asemanatoare sau
care fac parte din aceeasi clasa de produse.
Fructele cele mai bogate in fibre sunt ciresele. 20 de cirese contin 3,4 grame de fibre. Urmeaza strugurii, care in 20 de boabe contin 0,8 grame de fibre. Diferenta este demna de luat in seama!
Orezul brun cu bobul lung contine cele mai multe proteine dintre toate cerealele consumate in mod uzual. In 100 de grame de orez sunt 5 grame de proteine. Valoarea este insa mult depasita de quinoa, care in 100 de grame contine 9 grame de proteine.
Cea mai buna sursa de fier o reprezinta verdeturile proaspete. O portie de salata cu frunze rosii contine 0,3 miligrame de fier, iar aceeasi cantitate de spanac crud 0,8 miligrame de fier.
Compararea unor alimente, practic similare, este si mai interesanta, scrie fitsugar.com.
Ardei rosu vs ardei galben: o jumatate de ardei rosu contine 1,7 grame de fibre, in timp ce o jumatate de ardei galben are doar 0,8 grame.
Comparand mozzarella cu branza telemea de vaca observam ca 30 de grame de branza mozzarella contin 15 miligrame de colesterol, in timp ce telemeaua merge pana la 25 miligrame.
Fructele uscate sunt o buna sursa de fier: stafidele constituie o alegere mai buna decat afinele uscate. In 30 de grame de stafide sunt 0,8 mg de fier, in timp ce in aceeasi cantiate de afine uscate sunt numai 0,2 miligrame.
Care este cel mai bun iaurt? Daca vrei proteine, alege iaurturile natural