Posibila cooptare a UDMR la guvernare continuă să încingă spiritele în USL. Sursa: VLAD STĂNESCU
Spre deosebire de social-democraţi, PNL şi PC l-au luat pe „nu” în braţe în ceea ce priveşte posibilitatea ca UDMR să facă parte din guvern, eventual ca deţinător al portofoliului Culturii. Liberalii nu doresc ca UDMR să primească un portofoliu în guvernul Ponta şi ar accepta, in extremis ca partidul condus de Kelemen Hunor să fie reprezentat în eşalonul doi al guvernului, doar la nivelul secretarilor de stat.
Sâmbătă, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că, în opinia sa, UMDR nu va face parte din viitorul Guvern. La rândul său, ieri, într-o postare pe blog, Dan Voiculescu a reiterat că UDMR „ar trebui să treacă în Opoziţie, alături de partenerii săi din PDL”. Victor Ponta: ”Sunt dispus să acord un post de ministru UDMR-ului”. Antonescu: ”Sincer, mi se pare puţin probabil ca UDMR să fie la guvernare”
În schimb, din perspectiva PSD, cooptarea UDMR la guvernare transmite, în primul rând, un mesaj de compromis politic în exterior. În plus, pe termen lung, în cazul în care USL se rupe, pentru a-şi asigura continuitatea la guvernare, PSD are nevoie de cei 27 de parlamentari ai Uniunii.
La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat recent că Victor Ponta este singura variantă viabilă de premier care să fie desemnat de şeful statului, precizând că opinia sa nu ţine cont de situaţia în care formaţiunea maghiară va fi la putere sau în opoziţie.
Crin Antonescu a afirmat că, în opinia sa, UDMR nu va face parte din viitorul guvern Voiculescu pune piciorul în prag: UDMR ar trebui să treacă în opoziţie