Medicii şi farmaciştii rezidenţi vrânceni nu sunt interesaţi de posturile pe care le-au pus la dispoziţie spitalele din judeţ. Ieri a fost ultima zi în care tinerii medici au putut să se prezinte la unităţile sanitare din Vrancea pentru a-şi lua în primire posturile. Deşi oferta spitalelor a fost destul de bogată, doar câţiva rezidenţi s-au prezentat la posturi.
Cele 9 posturi oferite de Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani au fost cele mai „atractive” pentru rezidenţi. Dintre acestea, disponibile pentru ramurile alergologie şi imunologie clinică, anestezie şi terapie intensivă, endocrinologie, chirurgie orală şi maxilo-facială, medicină internă, oncologie şi pneumologie, au fost ocupate opt. A rămas fără ocupant cel de alergologie.
La Spitalul Municipal din Adjud erau disponibile şapte posturi de medici pentru specialităţile: anestezie şi terapie intensivă, diabet, medicină de urgenţă, neonatologie, pediatrie, medicină internă şi oncologie, dar s-au prezentat doar trei medici rezidenţi pentru specialităţile anestezie şi terapie intensivă, diabet şi pediatrie. Spitalul din Panciu oferise trei posturi de medici în specialităţile epidemiologie, medicină internă şi radiologie, dar doar cel de medicină internă a fost ocupat, iar la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni a fost ocupat singurul post oferit, respectiv cel de farmacist. La examenul de Rezidenţiat care a avut loc pe data de 25 noiembrie, au candidat 11 absolvenţi de medicină şi farmacie vrânceni, cu toţii obţinând punctaje de promovare.
Medicii şi farmaciştii rezidenţi vrânceni nu sunt interesaţi de posturile pe care le-au pus la dispoziţie spitalele din judeţ. Ieri a fost ultima zi în care tinerii medici au putut să se prezinte la unităţile sanitare din Vrancea pentru a-şi lua în primire posturile. Deşi oferta spitalelor a fost destul de bogată, doar câţiva rezidenţ