Medicii recomandă să respectăm cu sfinţenie un set de reguli, astfel încât să ne putem bucura de sărbătorile de iarnă şi să nu stăm la pat.
Ne putem bucura de sărbătorile de iarnă şi de reîntâlnirea cu cei dragi doar dacă suntem sănătoşi şi plini de energie. Tocmai de aceea, trebuie să fim foarte atenţi, să ne ferim de bolile aduse de sezonul rece şi să mergem la un consult medical, pentru a ne asigura că vom avea parte de un Crăciun cu adevărat fericit.
În primul rând, specialiştii spun că trebuie să ne odihnim suficient, întrucât somnul păstrează sub control greutatea corporală, reglează hormonii, îmbunătăţeşte buna dispoziţie şi claritatea gândirii. În plus, putem ţine răceala la distanţă dacă mâncăm proteine, baza unui corp şi a unui sistem imunitar sănătos. Dietele sărace în proteine au în schimb tendinţa să fie bogate în carbohidraţi, ceea ce duce la creşterea nivelului de glucoză din sânge, care oboseşte pancreasul şi sistemul imunitar. Lămâia este un aliment care ajută organismul pe timpul iernii, întrucât creşte rezistenţa corpului faţă de infecţii.
De asemenea, pentru a evita apariţia sau agravarea unor probleme medicale, specialiştii spun că ar fi bine să facem şi un consult medical, pentru a avea la îndemână tratamentul medical recomandat şi a ţine sub control afecţiunea de care suferi.
Condimente „minune”
Mai mult, specialiştii spun că există o serie de condimente care ne menţin sănătoşi: nucşoara, vanilia, scorţişoara şi ghimbirul.
„Nucşoara este un condiment care relaxează şi te ajută să ai parte de un somn liniştit. Ghimbirul te ajută şi el să te relaxezi, dar îţi dă şi forţă ca tu să fii în formă zi de zi şi să te poţi ocupa de toate pregătirile de Crăciun. Scorţişoara te apără de gripă, combate anemia, tratează durerile de cap, pune sângele în mişcare ajutând circulaţia periferică. Ule