Florin Călinescu se descurcă la fel de bine cu cifrele ca şi cu rolurile, iar "colegul" Adrian Sârbu i-a oferit cheile Pro TV-ului. Continuă să fie un familist convins, om de afaceri şi face planuri pentru anul viitor.
Cu mânunţele astea două› a apărut înainte de ‹Chestiunea zilei›. Vindeam cărţi poştale. Adică, oamenii cumpărau cărţi poştale şi participau la o tombolă a Pro TV. Premiul era un miliard de lei, o sumă foarte mare pentru vremea aceea”, îşi aminteşte Florin Călinescu.
Aşa a început povestea de televiziune a uneia dintre cele mai cunoscute vedete de la noi. Un interviu cu Florin Călinescu nu este uşor. Directorul Teatrului Mic trece cu uşurinţă de la glumă, la ironie, apoi la ton autoritar.
EVZ: Cum a început „Chestiunea zilei”?
Florin Călinescu: La un moment dat, făcând-mi singur promo-urile pentru emisiunea de la ora 7.00, scheciurile umoristice au devenit sociale, politice, în funcţie de ce se întâmpla în ţară pe atunci. Adrian Sârbu mi-a zis „ia fă tu scheciuri de satiră politică şi social într-o altă emisiune!”. Apoi a apărut acel night- show cu invitaţi, care s-a numit „Chestiunea zilei”.
De ce s-a oprit emisiunea?
Din câte îmi aduc aminte, am înterupt emisiunea pornind de la o realitate pe care n-o înţeleg nici eu. În America un show de acest fel se întinde pe 20-30 de ani. Aici se întâmplă ceva care-mi arată că, ori publicul, ori oamenii de televiziune n-au răbdare. Există o legendă care spune că oamenii nu se ataşează de un produs pe termen lung. Plus că-mi veniseră mie nişte gărgăuni pe creier şi m-am cărat la Tele 7abc.
E posibil să reluaţi „Chestiunea zilei”?
Da, cu siguranţă. Există acestă posibilitate. Sârbu mi-a zis „Când vrei, îi dai drumul”. Deci, se poate.
Aţi fost director la Tele 7 abc…
N-am fost director. Eu mă ocupam de programe, emisiuni, lucruri de genul acesta. Şi, din cauză