Meseriaşii şi-au văzut salvate afacerile de ninsori şi mai ales de poleiul format pe străzi. Numărul mare de tampo- nări, dar şi modificarea legislaţiei aduce clienţi pe bandă la tinichigerii, zeci de maşini având nevoie de cosmetizare.
Ninsorile au căzut zile la rând la Arad, astfel că mai tot timpul carosabilul a fost acoperit fie de un strat subţire şi alunecos de zăpadă, fie de polei. Din această cauză, pe raza municipiului s-au produs foarte multe tamponări uşoare.
Cum pentru reparaţiile făcute după astfel de accidente nu mai este nevoie de acordul poliţiştilor de la Serviciul Rutier, transferul de asigurare făcându-se pe cale amiabilă, service-urile mari dar şi micile ateliere au avut de lucru 24 de ore din 24. „Ne aşteptăm ca în zilele următoare să vină şi mai mulţi clienţi. Noi colaborăm cu mai multe firme de asigurări aşa că e posibil să avem mai mult de lucru în perioada următoare. În fiecare an, prima zăpadă îi ia prin surprindere pe arădeni, iar noi avem de lucru”, a spus proprietarul unei tinichigerii.
Şoferii care fie nu au fost atenţi sau care nu şi-au echipat autoturismele de iarnă au fost implicaţi în tamponări uşoare, dar acum vor trebui să scoată bani din buzunar pentru reparaţii. Aşa se face că cei care se ocupă cu tinichigeria îşi freacă în aceste zile palmele de bucurie. Clienţii care le solicită mici reparaţii le bat la uşă zi de zi.
De când nu mai e obligatoriu ca tamponările să fie luate în evidenţă de către poliţişti, mulţi şoferi apelează la împăcarea amiabilă prin care unii îşi recunosc vina, iar actele de constatare merg şi le completează la firmele de asigurări. „În general, o reparaţie costă între 100 şi 500 de lei, la care se adaugă vopseaua pe care clientul o cumpără singur. Este vorba de reparaţii relativ uşoare. Într-o zi bună, reparăm patru-cinci maşini”, ne-a spus angajatul unui atelier de tinichige