Scris de Monica Ardelean - Locatarii ultimului etaj al unui bloc din Grădiște primesc căldură doar pe jumătate în calorifere.
ARAD. Plătește căldura dar nu se bucură de beneficiile ei. Situația în care se află arădeanca Adriana Hriscu este similară cu a altor arădeni care locuiesc la bloc. La ultimul etaj, fie el IV (cum e cazul de față), fie VIII, VI sau X, căldura nu prea ajunge. Caloriferele sunt calde doar pe jumătate dar prețul plătit e întotdeauna integral.
„Locuiesc în Grădiște, la bloc, la ultimul etaj. La fel ca și anul trecut și, din păcate anul acesta, în ciuda faptului că am făcut tot ceea ce se putea face (curățat și aerisit calorifere) niciodată nu se încălzesc în totalitate. Nici măcar pe jumătate, iar frigul din cameră devine insuportabil. M-am săturat să plătesc și curent și căldură în fiecare iarnă”, a povestit arădeanca.Cine nu dă căldură?
Cei de la CET Hidrocarburi au făcut verificările de rigoare și, din punctul lor de vedere, agentul termic este la parametri normali, susțin reprezentanții companiei. Până la contorul de căldură, mai departe e problema asociației de proprietari. Adriana Hriscu presupune că cei din conducerea asociației refuză să deschidă robinetul de căldură la maxim pentru a reduce facturile blocului. Efectul, pentru cei care locuiesc la etajul patru este că și ei primesc căldura tot pe jumătate. Sau pot fi impedimente de natură tehnică care ar trebui rezolvate tot prin intermediul asociației.Ce zice legea
Vasile Arion, vicepreședintele ULAL Arad, precizează că decizia de a reduce cantitatea de căldură care intră în instalația termică a blocului nu poate fi luată decât cu acordul tuturor proprietarilor. Orice măsură de acest gen care nu are acordul tuturor poate fi atacată în instanță. „Nimeni nu are dreptul de a priva pe cineva de accesul la utilități decât cu acordul proprietarului”, a punctat Arion.
Ar