Europarlamentarul Tokes Laszlo susţine că la 23 de ani după Revoluţia de la Timişoara "e departe să fim pătrunşi de sentimente pur festive", deoarece în ţară are loc o "restauraţie postcomunistă, o instaurare a unei democraturi", la care participă inclusiv UDMR, care e într-o "gravă criză morală".
"N-aş fi crezut că, după 23 de ani de la Revoluţia din 1989 de la Timişoara, vom fi în această situaţie. Din păcate, e departe de noi să fim pătrunşi de sentimente festive, deoarece ceea ce s-a întâmplat după 1989 şi mai ales alegerile din decembrie umbresc ceea ce s-a întâmplat atunci (...) Este o aniversare tristă, deoarece darul principal este restauraţie postcomunistă, reinstaurarea unei democraturi care caracterizează, de altfel, toată schimbarea de regim din Europa de Est. România, însă, este recordmenă între ţările foste sovietice în ce priveşte restauraţia postcomunistă, în contradicţie cu Ungaria, care în 2010 şi-a câştigat libertatea şi democraţia, şi care continuă schimbarea începută cu 23 de ani în urmă", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, la Oradea, preşedintele CNMT, europarlamentarul Tokes Laszlo, pentru a marca aniversarea Revoluţiei din decembrie 1989, transmite corespondentul MEDIAFAX.
El a afirmat că în decembrie 1989 "o ţară întreagă a urmărit la televizor transmisiunea în direct a căderii regimului comunist al lui Ceauşescu".
"După 23 de ani, în perioada aniversării evenimentelor de cumpănă ale Revoluţiei, putem urmări la televizor, într-o altă formă, acest sistem care se reinstaurează", a spus Tokes.
Tokes a spus că "între cele două transmisiuni în direct există doar diferenţa că, aproape un sfert de veac mai târziu, avem numeroase canale de televiziune, dacă se întâmplă să nu fim curioşi de postul de televiziune spălător de creiere al fostului colaborator al Securităţii Dan Voiculescu, alias Felix".
Într-o