Un brăduț de un metru costă 50 de lei, iar un brad frumos de doi metri se vinde cu 200 de lei.
Crăciunul se apropie cu pași repezi și tradiția spune că în fiecare casă ar trebui să aibă loc un brad împodobit, acesta fiind ornamentul principal al sărbătorilor de iarnă. De altfel, se spune că Sărbătorile nici nu mai au magie dacă în casă nu se simte mirosul bradului, al cetinei, spunându-se că bucuria adevărată a Crăciunui nici nu poate fi simțită dacă nu avem un brad în jurul căruia să ne adunăm și sub care să ne găsim cadourile. Apărut pentru prima oară în Europa, bradul de Crăciun a fost inițial confecționat din… pene de gâscă colorate, însă apoi s-a ajuns la brazii naturali care, nu-i așa, oferă un sentiment unic de prospețime și autenticitate. Cert este că, indiferent ce am alege, ne place să avem bradul în case și cum mai e doar foarte puțin până la Crăciun, cursa spre bradul cel mai potrivit a început deja. Oferta comercianților din Sfântu Gheorghe nu este însă prea generoasă și nici prea ieftină, așa că tot mai mulți oameni lasă cumpărarea bradului pe ultima sută de metri, în speranța că vor avea un câștig măcar la preț.
În Piața Centrală din Sfântu Gheorghe, brazii de Crăciun sunt scumpi la vedere și ard la buzunar. Ieri la prânz, în piață erau în total vreo 15 brazi, iar prețul lor era – în opinia clienților, destul de piperat. Un brăduț de un metru costă 50 de lei, iar un brad frumos de doi metri se vinde cu 200 de lei. Fiind în piață, se poate negocia, însă vânzătorii nu prea lasă din preț. Ceva mai ieftini, cam la 30 de lei, sunt molizii, însă clienții ar dori brazi, dacă se poate și frumoși, și ieftini.
Clienții se uită, întreabă, aleg și plătesc… ori pur și simplu peacă. Întrebat despre cum i se pare oferta, un bărbat ne-a spus că deși bradul este scump, îl cumpără pentru bucuria copiilor.
„Îl cumpăr de acum, chiar dacă e cam scu