"La Drumurile Naţionale (CNADNR n.n.) se pare că s-a sfârşit sarea", a declarat marţi prefectul judeţului Dâmboviţa, în cadrul comandamentului de iarnă organizat la Guvern şi prezidat de ministrul de Interne, Mircea Duşa.
Prefectul de Dâmboviţa a ţinut să intervină în videoconferinţă şi să ceară sprijinul autorităţilor centrale pentru aprovizionarea cu sare industrială în judeţ pentru activitatea de deszăpezire.
"Cu cei de la drumuri naţionale noi ne înţelegem mai greu. Cu sarea vă rog să ne ajutaţi, să nu rămânem fără sare", a spus reprezentantul judeţului Dâmboviţa.
Prezent la Guvern, Mircea Pop, şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a declarat că în ce priveşte aprovizionarea cu sare, la nivelul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Bucureşti, din care sunt incluse şi drumurile naţionale din judeţul Dâmboviţa, până acum au fost puse la dispoziţia drumarilor 2.000 de tone de sare, urmând să mai fie livrate încă 3.000 de tone de sare industrială.
CNADNR a încheiat la finele lunii octombrie cu Societatea Naţională a Sării - companie controlată de Ministerul Economiei - un contract în valoare de 48,8 milioane lei, fără TVA (10,8 milioane euro) pentru achiziţia de sare industrială necesară pentru deszăpezirea drumurilor în campania de iarnă 2012-2013. Contractul a fost atribuit în urma negocierii fără anunţ de participare, potrivit unui anunţ de pe e-licitaţie.ro.
În România, la sfârşitul anului trecut, producţia netă de sare a fost de 2,2 milioane de tone, iar resursele totale au fost de 4,3 miliarde de tone, potrivit Strategiei Industriei Minerale pentru perioada 2012-2035.
"La Drumurile Naţionale (CNADNR n.n.) se pare că s-a sfârşit sarea", a declarat marţi prefectul judeţului Dâmboviţa, în cadrul comandamentului de iarnă organizat la Guvern şi prezidat de ministrul de I