Tribunalul Cluj trebuie să hotărască dacă admite sau nu plângerea penală făcută de FC Moskva împotriva clubului de fotbal CFR. La termenul de ieri a fost ultima confruntare dintre cele două părţi.
Clubul CFR Cluj este acuzat de reprezentanţii FC Moskva de fals, înşelăciune şi spălare de bani, ruşii susţinând că reprezentanţii campioanei României la fotbal şi-au însuşit suma de 650.000 de euro din transferul jucătorului Mikael Dorsin.
Contractul pentru transfer a fost încheiat contra sumei de 1,65 milioane de euro, însă Dorsin nu a mai ajuns de la CFR Cluj la FC Mosvka, sudezul plecând în Norvegia, la echipa Rosenborg. Suma a fost virată în contul CFR Cluj în iunie 2008. Conform clauzelor contractuale, în cazul în care jucătorul refuza să semneze, CFR Cluj urma să restituie banii clubului moscovit. Reprezentanţii CFR susţin că cei 1,65 milioane de euro au fost returnaţi în totalitate, 650.000 de euro fiind trimişi în două conturi din Letonia, deschise pe numele a două societăţi de tip offshore, înregistrate în două zone cunoscute ca paradisuri fiscale: Seychelles şi Insulele Virgine Britanice. Reprezentanţii FC Moskva susţin, pe de altă parte, că au primit doar un milion de euro înapoi. Ruşii spun că plăţile făcute către firmele offshore au fost prezentate ca fiind făcute „la indicaţiile FC Moskva", însă clubul nu a avut şi nu are nici în prezent conturi în Letonia.
Plângerea penală a reprezentanţilor FC Moskva a fost în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, iar procurorii au decis neînceperea urmăririi penale faţă de preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan. Conducătorii clubului au arătat că suma de 1,65 milioane de euro a fost rambursată integral, în baza unui document semnat de Galaida Andrei Ghenadievici, directorul executiv al clubului din Rusia. Procurorul care a anchetat cazul a ajuns la concluzia că şi dacă au existat faptele, acest