Nu mi-am imaginat că PSD, odată revenit la Putere, va fi un partid trup şi suflet pentru reuşita USL şi a guvernării, dar nici să cadă din nou pe mâna vechilor combinatori de tip Victor Hrebenciuc sau a urmaşilor acestora. Pentru că Geoană, dacă informaţiile din presă se confirmă, recidivează.
Şi o face fiindcă, dornic de măriri peste noapte, se lasă împins dintr-o parte în alta, făcând jocurile unor eminenţe cenuşii, ale propriului partid şi ale altora. Căci perioada FSN, PDSR, respectiv primul deceniu de libertate, s-a caracterizat mai mereu prin jocul la două şi mai multe capete, şi în ţară, şi în afara ei.
Cine se crede Mircea Geoană?
Citind cu atenţie votul din 9 decembrie 2012, observi că alegătorii au dat girul unei echipe de lideri tineri în frunte cu Victor Ponta, Titus Corlăţean, Corina Creţu…, aşteptându-se ca elanul tineresc să ajungă în frunte, iar agenda publică să le aparţină. Tocmai pe acest fond a izbucnit un nou caz Geoană.
Să ni le amintim pe cele vechi: în finalul campaniei din 2009, Geoană cade într-o cursă întinsă şmechereşte de servicii şi de celebrul Vântu, fiind filmat de paparazzi în timp ce intra în casa mogulului de presă. Neştiind să gestioneze corect evenimentul, este învins în confruntarea TV cu Băsescu.
Al doilea caz e mai complicat, dar şi mai naiv: îl ia gura pe dinainte şi, erijându-se în postura de lider al Opoziţiei, declară la Washington că va candida la preşedinţie la viitoarele alegeri, deşi partidul său nu nominalizase pe cineva. Când se descoperă legăturile subterane cu Puterea, este înlocuit de propriul partid de la conducerea Senatului, ştiind bine că se pierde un important post, acela de al doilea om în stat.
Preşedintele n-avea altă treabă?
Ultima tărăşenie ridică o mulţime de întrebări. Preşedintele Băsescu este recunoscut drept un lider care se folo