Schimbarea este gândită, se pare, de mai multă vreme de către Consiliul Judeţean, fiind motivată de suprapunerea activităţii şi specificului Ansamblului „Meseşul” cu cele ale Ansamblului „Porolissum”.
Discuţia a fost deschisă de consilierul judeţean Livia Chende, care a cerut, ieri, executivului Consiliului Judeţean să ia atitudine faţă de neincluderea Ansamblului folcloric „Meseşul” al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj în spectacolul de 1 Decembrie, organizat de Primăria Zalău şi Casa Municipală de Cultură. Potrivit consilierului, Ansamblul „Meseşul”, plătit de Consiliul Judeţean, nu ar fi avut loc în spectacol din cauza Ansamblului „Porolissum” al Casei Municipale de Cultură, plătit tot din fonduri publice, dar de la Primăria Zalău.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, a promis că va încerca să găsească o formulă prin care cele două ansambluri să poată evolua pe aceeaşi scenă. „Profesionişti sunt şi unii, şi alţii, numai că de atâta profesionalism nu încap unii de alţii”, a declarat Marc. Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că anul viitor va analiza dacă se justifică funcţionarea a două ansambluri folclorice profesioniste, sugerând o posibilă schimbare în activitatea Ansamblului „Meseşul”.
„Cred că am intrat pe acelaşi culoar (cele două ansambluri – n.r.), într-o competiţie care e costisitoare şi fără sens”, ne-a declarat Tiberiu Marc, precizând că schimbarea avută în vedere nu implică desfiinţarea Ansamblului „Meseşul”, ci reorientarea activităţii acestuia. „Ansamblul a fost înfiinţat de Centrul de Conservare a Tradiţiilor şi cred că acesta ar trebui să fie drumul pe care să meargă „Meseşul”. Este o discuţie pe care am tot amânat-o, dar cred că a sosit momentul să facem această schimbare”, a explicat Marc.
Schimbarea este gândită, se pare, de mai multă vreme de către Consiliul Judeţean, fiind mo