România este pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte gospodăriile cu acces la Internet în bandă largă (50%), faţă de 87% în Suedia, şi pe penultimul loc în UE în ceea ce priveşte gospodăriile cu acces la internet (54%), un grad de acces mai mic fiind înregistrat doar în Bulgaria (51%), arată datele publicate ieri de Oficiul European de Statistică (Eurostat). În perioada 2006 - 2012 procentul gospodăriilor cu acces la Internet a crescut în statele membre, în cazul României fiind vorba de un avans de la 14 la 54%. Situaţia este similară în cazul gospodăriilor cu acces la Internet în bandă largă, în cazul României fiind vorba de o creştere de la 5 la 50%. În 2012, cele mai utilizate servicii de Internet au fost trimiterea şi primirea e-mail-urilor (89% din utilizatori), căutarea de informaţii despre bunuri şi servicii (83% din utilizatori), s-au extins şi alte activităţi în rândul utilizatorilor din UE: 61% citesc ştirile online, 54% folosesc serviciile de internet banking, 52% postează mesaje în reţelele de socializare şi 50% folosesc servicii legate de călătorii.
În România, 73% din utilizatori folosesc Internetul pentru a citi ştiri şi ziare online, 8% folosesc serviciile de internet banking, 48% postează mesaje în reţelele de socializare, 24% folosesc servicii legate de călătorii şi 9% folosesc Internetul pentru crearea unui website sau a unui blog.
A.G. România este pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte gospodăriile cu acces la Internet în bandă largă (50%), faţă de 87% în Suedia, şi pe penultimul loc în UE în ceea ce priveşte gospodăriile cu acces la internet (54%), un grad de acces mai mic fiind înregistrat doar în Bulgaria (51%), arată datele publicate ieri de Oficiul European de Statistică (Eurostat). În perioada 2006 - 2012 procentul gospodăriilor cu acces la Internet a crescut în statele membre, în cazul României fiind vorba de un avans de la