Deputaţii şi senatorii aleşi direct sau redistribuiţi îşi iau în primire locurile de muncă în aceste zile. Ca într-o ofertă pe care nu şi-o dorea, poporul a ales ceva şi a primit aproape dublu, numai că în acest caz nimic nu e gratis, ci totul se plăteşte. În legislatura 2012 -2016 vom fi reprezentaţi de 588 de senatori şi deputaţi, chiar dacă în urmă cu trei ani, în urma unui referendum, electoratul decisese ca are nevoie doar de 300 de aleşi într-un parlament unicameral.
Până când vor ajunge să rezolve problemele celor care i-au trimis în Parlament, aleşii trebuie să-şi rezolve propriile probleme, legate de cazare dar şi de aşezarea în salile de şedinţe, devenite neîncăpătoare. Ieri s-a deschis şi centrul de primire pentru senatorii nou aleşi, în foaierul sălii de plen al Camerei superioare, iar deputaţii s-au acomodat cu sala de plen. În această perioadă, senatorii vor trebui să îndeplinească toate formalităţile necesare preluării mandatului de parlamentar. De asemenea, ei vor primi informaţiile necesare despre structurile instituţiei, pentru a putea beneficia de suportul necesar îndeplinirii mandatului de parlamentar. Senatul în noua formulă se va întruni astăzi, la ora 13.00, data fiind stabilită prin decretul de convocare emis de preşedintele României. La reunirea deputaţilor, care vor avea astăzi prima şedinţă, mai mulţi aleşi aflaţi la prima experienţă de acest gen au încercat să se facă remarcaţi pe culoarele Palatului Parlamentului, George Becali reuşind să atragă atenţia jurnaliştilor în mod deosebit.
Această situaţie a fost sesizată şi de marile cancelarii ale lumii, care nu înţeleg de ce ţara noastră are nevoie de un Parlament atât de stufos. Într-un interviu televizat, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a tras un semnal de alarmă legat de numărul mare al senatorilor şi deputaţilor, declarând că în noul Legislativ de la Bucureşti sunt mai m