(continuare din ediția trecută)
S-a terminat procesul electoral, s-au aşezat apele politice şi s-au personalizat mandatele. Post-electoral, cu luciditate, ofiţerul de presă al PNL Tulcea s-a raportat la cele ce au fost, dar mai cu seamă la cele care vor să fie. Un material cu juristul Claudiu Boangiu, liberal sadea.
Rep.: Înainte de a împărţi scorurile în patru, vă rog să categorisiţi campania electorală. Aţi fost reprezentantul USL în Biroul Electoral Judeţean. Ce calificativ aţi „aloca” campaniei electorale judeţene?
C. B.: Nota 9 (nouă). Şi implicarea preşedinţilor şi birourilor secţiilor electorale ale secţiilor de votare, şi a Biroului Electoral Judeţean, care a avut o componenţă de calitate, toate acestea au contribuit la această notă 9. Din BEJ au făcut parte trei magistraţi profesionişti, în faţa cărora îmi plec pălăria şi cărora le mulţumesc! Nu am pălărie, e o expresie de mulţumire, de gratitudine.
Rep.: De altminteri, caracterul legal al campaniei de la Tulcea a fost subliniat şi de o raportare a MAI, conform căreia judeţul nostru era pe ultimele locuri la incidente electorale.
C. B.: Şi, răsturnând situaţia, era printre primele două la corectitudine.
Rep.: Acum vă rog să vă raportaţi la rezultatele obţinute atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor, de competitorii electorali. Aşteptări, surprize… Pe la începutul toamnei, emiteaţi un pronostic, precum că USL va fi victorioasă în cinci dintre cele şase colegii uninominale tulcene.
C. B.: Premoniţia mea s-a consumat în a doua jumătate a lunii septembrie a.c. Iar titlul aplicat pe materialul interviului era „USL câştigă cel puţin cinci mandate din şase”. Îmi pare rău că nu am fost optimist exaltat, ci unul mai moderat, pentru că intram în galeria lui Mitică Dragomir, cu oracolele… Numai că nu sunt din Bălceşti, sunt din Constanţa… Normal că USL a dorit şase c